If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не колеги , ако я видите на живо на дали бихте се заели с правене отказвам се и съвсем скоро ще я пусна на части (тя е с добро оборудване) ! Нека да си минат експертизите да видим колко ще отпуснат и после ще го мислим , дано в последствие падне и акта и така колеги
---------- Post added at 17:10 ---------- Previous post was at 16:55 ----------
Ето я милата прибрана в гаража чакаща своя край ! Идени и двамата с жената да ревнем толкова се привързахме към тази кола през тези 5 години с нея
каквито и пари да отпуснат не се наемай да я правиш защото няма смисъл просто земи си друга такава за тия пари дето ще ти дадът и тази ще ти стои за части
По гражданска понякога плащат по-добре и от каско. Че не плащали по гражданска са митове.
Колега, прибери си парите и я продай на части, опитай да вземеш 100%, ако стане и така. Надявам се с парите да си купиш пак хубава и стегната кола. Като я пуснеш на части 100% много неща ще се продадат бързо, а много ще си висят, няма как... винаги е така. Но за 166 дори и от скраба след като продадеш интересните части дават бая пари
По гражданска понякога плащат по-добре и от каско. Че не плащали по гражданска са митове.
Колега, прибери си парите и я продай на части, опитай да вземеш 100%, ако стане и така. Надявам се с парите да си купиш пак хубава и стегната кола. Като я пуснеш на части 100% много неща ще се продадат бързо, а много ще си висят, няма как... винаги е така. Но за 166 дори и от скраба след като продадеш интересните части дават бая пари
1.Това което твърдиш се супер рядки случаи,може би 1:100
2.Никой застраховател не изплаща 100 % тотал щета.
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Може и така да е, но интересно защо - вземи понапиши още нещо.Ако решиш да отговориш не забравяй, че решението за виновността е взето от полицай на улицата.
Може и така да е, но интересно защо - вземи понапиши още нещо.Ако решиш да отговориш не забравяй, че решението за виновността е взето от полицай на улицата.
... защото има два метода за изчисляване на скорост при ПТП м/у две коли. Колкото до конкретното ПТП, полицаите не са вчерашни, вероятно е имало нещо гнило което колегата увърта. Подозирам какво е и ако полицаите са написали добре акта и НП излезе добре написано, колегата няма шанс в съда
... защото има два метода за изчисляване на скорост при ПТП м/у две коли. Колкото до конкретното ПТП, полицаите не са вчерашни, вероятно е имало нещо гнило което колегата увърта. Подозирам какво е и ако полицаите са написали добре акта и НП излезе добре написано, колегата няма шанс в съда
Твърденията ти се базират на това, че колегата го усуква и, че полицая е опитен, само, че колегата може да не е преодолял шока от катастрофата и това да е използвано от полицая когато е съставял акта, както и да е корумпиран.
А методите може да се използвват от съдебно-техническата експертиза, но едва ли полицая използва тези научни подходи.
Тъй, че когато правиш оценки за някой се съобразявай.
Значи колега нито съм пил тогава нито пък съм се дрогирал нито съм бързал , нито някой от полицаите се поинтересува за мнението ни след като видя 2 сериозни ударени мерцедеса (единият на 2 месеца S 6.5 АМG) и дори се и познаваха и направо ме викнаха за подпис на акта ми !!!!!!!!!!!!!!!!! Пък и най-малко виждам да имам някаква полза да увъртам пред вас имам и други катастрофи и не съм крил вината си НИКОГААА ! И ако смяташ че може да си ми полезен бих дори и снимал и качил акта си кажи ,ако не ЖИВ И ЗДРАВ
Значи колега нито съм пил тогава нито пък съм се дрогирал нито съм бързал , нито някой от полицаите се поинтересува за мнението ни след като видя 2 сериозни ударени мерцедеса (единият на 2 месеца S 6.5 АМG) и дори се и познаваха и направо ме викнаха за подпис на акта ми !!!!!!!!!!!!!!!!! Пък и най-малко виждам да имам някаква полза да увъртам пред вас имам и други катастрофи и не съм крил вината си НИКОГААА ! И ако смяташ че може да си ми полезен бих дори и снимал и качил акта си кажи ,ако не ЖИВ И ЗДРАВ
Чакай сега, какви 2 мерцедаса те преследват - ти нали си с Алфа.
Чакай сега, какви 2 мерцедаса те преследват - ти нали си с Алфа.
Нали ударих ML-а и той се завъртя и удари S-класа , който беше спрял на место И се оказа че единия му фар струвал колкото моята алфа и следователно се сещате полицията коя страна ще вземе
Нали ударих ML-а и той се завъртя и удари S-класа , който беше спрял на место И се оказа че единия му фар струвал колкото моята алфа и следователно се сещате полицията коя страна ще вземе
При това положение е ясна работата - завъртяли са се разни телефони и естествено най-безболезнено за разни баровци е да се подели вината.
Дори и да отидеш в Съда те пак ще се намесят - ако търсиш справедливост трябва да намериш някой адвокат-ентусиаст, който да се заеме от спортна гледна точка с проблема, но ми се струва, че това е кауза пердута.
От това което се вижда на снимките, Мл-а е ударен в задна дясна част, та поразпитах и се оказва следното:
В случая на колегата пишат съвина, ако се бяха праснали челно нямаше да има съвина, но щом е "почти взел завоя" насрешния участник е отнел предимството, но колегата се е движил по бързо и насрещния не е можел да прецени.....та несъобразена скорост и съвина.
Оня ден мой приятел кара дясна лента, до него има бус лента, та тръгва да завива на дясно в пряка и не видял че в бус лентата има кола, та колата го удря в предна дясна врата и назад. Та моя човек бил виновен, защото отнел предимство "засекъл" дрлугия нищо че оня е в бус лентата на него си му писали акт за каране в бус лента, обаче ако удара е бил в задната врата другия участник щял да е виновен.
Та имат си някакви тълкувания.....
То че с обжалването на акта нищо няма стане ясно, но наказателното в съда има шанс особено ако твоя приятел каже че си карал с 50 и преди кръстовището си намалил под 40 а тъпата патка предполагате че е решила че спираш и директно ви е засекла естествено и адвоката трябва да е на ясно къде да атакува.
От това което се вижда на снимките, Мл-а е ударен в задна дясна част, та поразпитах и се оказва следното:
В случая на колегата пишат съвина, ако се бяха праснали челно нямаше да има съвина, но щом е "почти взел завоя" насрешния участник е отнел предимството, но колегата се е движил по бързо и насрещния не е можел да прецени.....та несъобразена скорост и съвина.
Оня ден мой приятел кара дясна лента, до него има бус лента, та тръгва да завива на дясно в пряка и не видял че в бус лентата има кола, та колата го удря в предна дясна врата и назад. Та моя човек бил виновен, защото отнел предимство "засекъл" дрлугия нищо че оня е в бус лентата на него си му писали акт за каране в бус лента, обаче ако удара е бил в задната врата другия участник щял да е виновен.
Та имат си някакви тълкувания.....
То че с обжалването на акта нищо няма стане ясно, но наказателното в съда има шанс особено ако твоя приятел каже че си карал с 50 и преди кръстовището си намалил под 40 а тъпата патка предполагате че е решила че спираш и директно ви е засекла естествено и адвоката трябва да е на ясно къде да атакува.
Несъобразена скорост от гледната точка на патката - интересно, защо ли това е меродавното.
...Дори и да отидеш в Съда те пак ще се намесят - ако търсиш справедливост трябва да намериш някой адвокат-ентусиаст, който да се заеме от спортна гледна точка с проблема, но ми се струва, че това е кауза пердута.
Не е така, в съда не е той срещу мерцедеса, дори не е той срещу катаджиите а той срещу неправомерно издаденото наказателно постановление.
Даже ако има здрави гащи, нека сам се яви пред съда, може да го спечели и без адвокат.
Друго, ако мерцедес се държи неправомерно /май такава беше формулировката/ водача на алфата може да предприеме други маневри, за да избегне удара в резултат на които да стане и по-лошо, вината пак е на мерцедеса, след като заради него се получава ситуация и си носи последствията! Ами ако заради тая маневра алфата беше дръпнала надясно, зад колата и се качи на тротоара, кой/кои/какви хора може да са там и да бъдат изтрепени заради мерцедеса?!
Понякога избираш малкия дявол и биеш странично, за да не отидеш в насрещното за челно или да отнесеш невинни на тротоара.
... И ако смяташ че може да си ми полезен бих дори и снимал и качил акта си кажи ,ако не ЖИВ И ЗДРАВ
Винаги има хора, на които им бяга основната идея на форумите- а тя е хората да си помагат, а не да си мислят, че никога няма да им дойде на главите и тогава да видят кой крив, кой прав. И да си бил с превишена, да са те хванали за превишена и да са ти наложили наказание, за нещо , предизвикано от действията на други, едва ли вината би могла да е твоя.
Макар, че ако наистина си гърбил яко и безогледно, ще е добра обица на ухото на теб и всеки, който гони без да мисли и създава опасност за останалите участници в движението, с това мисля, че и сам ще си съгласен - ако всеки цървул подгони с 100 из града, къде ще му излезе края ?!
Comment